Omgangshuis in Philippine | Agathos hulpverlening

Omgangshuis in Philippine | Agathos hulpverlening
0,-

opgehaald

Omgangshuis in Philippine | Agathos hulpverlening

Eind 2023 is het omgangshuis Seef in Zeeland geopend (door Agathos hulpverlening en Klaver Vier). Soms kunnen ouders hun kinderen niet (meer) thuis of zonder begeleiding ontmoeten. Dit kan komen door moeilijke of onveilige situaties. In het omgangshuis SEEF wordt het voor de ouders weer mogelijk om hun kind(eren) te zien en te spreken. Het huis bevat verschillende bezoekruimten en een tuin waar kinderen en hun ouders in een huiselijke sfeer met elkaar kunnen werken aan de relatie en het onderling contact. Tijdens de bezoeken zijn er geschoolde (jeugd)hulpverleners aanwezig.

Wat is er nodig?

Dit omgangshuis is zoveel mogelijk nagebootst als ‘echt’ thuis. Het heeft een huiselijk interieur en verschillende ingerichte kamers. Op die manier kunnen ouders en kind(eren) elkaar in een thuissetting ontmoeten. Om de huiselijke sfeer te versterken en om ouder en kind meer vrijheid te geven zijn er meer spullen nodig voor het omgangshuis, namelijk een bakfiets om erop uit te gaan, een buggy om te wandelen, een computerspel om samen te ontspannen en een keukenmachine voor praktisch gebruik. Dit kan niet gefinancierd worden vanuit het regulier zorgbudget, daarom is uw hulp nodig om deze spullen aan te kunnen schaffen.

Helpt u mee?

Het kan heel moeilijk zijn als ouders hun kind(eren) niet vrij kunnen ontmoeten. Het omgangshuis creëert een veilige basis om te werken aan herstel en veilig contact. Om het huis zoveel mogelijk te laten lijken op een echt thuis is er een volledige inrichting nodig. Steunt u dit project? Alvast bedankt!